*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

Επίσκεψη από κατοίκους του βελβεντού στην Ιερά Μονή Άγιου Ιωάννη Βαζελώνα


Στις 03 – 06 – 2014 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη από κατοίκους του βελβεντού και πιο συγκεκριμένα από την ενορία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Άγιου Ιωάννη Βαζελώνα, τους προσκυνητές συνόδευαν οι ιερείς  Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος  Τσιανάκας και ο Πρεσβύτερος Αθανάσιος Γεωργιάδης.

Τους επισκέπτες υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα Καζαντζίδης Χαράλαμπος μαζί με μέλη του Σωματείου. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Ιερέας της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου ο π. Ιορδανής Τεντζίδης.

Στην υποδοχή έγινε μια σύντομη ενημέρωση για το ιστορικό της Μόνης στον Πόντο αλλά και την οικοδόμηση του στην σημερινή τοποθεσία. Επίσης έγινε αναφορά για την σημερινή κατάσταση της Μονής και για τα έργα που υπολείπονται να γίνουν.

Στο τέλος οι προσκυνητές πήραν από ένα κέρασμα οπού είχαν ετοιμάζει τα μέλη του Σωματείου, και οι κάτοικοι με πρωτοβουλία κυρίως των γυναικών χόρεψαν παραδοσιακούς χώρους της περιοχής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: