*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

Πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εορτασμός της Γέννησης του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το διήμερο 23 και 24 Ιούνιου 2014, πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εορτασμός για το γενέθλιο του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης. 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουνίου με την υποδοχή των Λειψάνων του Αγίου Σωφρονίου και τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στην συνέχεια τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία.
Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 24 Ιούνιου, τελέστηκε Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου.
-
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την Πανηγυρική Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Τιμίου Προδρόμου και των Λειψάνων του Αγίου Σωφρονίου Επισκόπου Αχταλείας Ιβηρίας.
Στην συνέχεια ακολούθησε οι χαιρετισμοί του Πρόεδρου του Σωματείου Καζαντσίδη Χαράλαμπου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεωργίου Δακή και του νεοκλεγέντα Δημάρχου Κοζάνης Ιωαννίδη Ελευθερίου καθώς και του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης Κυριακίδη Κωνσταντίνου.
-
Με τις καθιερωμένες χορευτικές εκδηλώσεις από Συλλόγους της περιοχής έκλεισαν οι πρωινές εκδηλώσεις.
Το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον Εορτασμό του γενέθλιου Τίμιου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη με την "Παράκληση" του Τιμίου Προδρόμου. 
-
Στις Θείες Ακολουθίες συμμετείχε πλήθος Ιερέων, ενώ στις πανηγυρικές εκδηλώσεις παρέστησαν εκατοντάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, πέραν όσων απηύθυναν χαιρετισμό, τις εκδηλώσεις τίμησαν Περιφερειακοί - Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων και τοπικών φορέων.
Ποιο συγκεκριμένα παραβρέθηκαν οι νεοκλεγέντες Περιφερειακοί  Σύμβουλοι Γιαννακίδης Σταύρος, Θεοδουλίδης Νεοκλής, Ιωαννίδης Κυριάκος καθώς και οι μη εκλεγμένοι υποψήφιοι Χαρτοματσίδης Θεόδωρος και ο Διευθυντής του ΟΑΕΔ Μαρκόπουλος Δημήτριος. Παρόν ήταν και  οι νεοκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι Πουτακίδης Αριστοτέλης και Γκούλας Βασίλειος. Επίσης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαυροδενδρίου Αλμασίδης Χρήστος και φυσικά ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδης Θεοχάρης και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης.
 
Στον φετινό εορτασμό, ζήσαμε ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές, κατά την τέλεση του εξάμηνου μνημόσυνου του επίτιμου Προέδρου του Σωματείου Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος Ευστάθιου Παναγιωτίδη.

Το ΔΣ του Σωματείου ευχαριστεί, τους αγαπητούς  προσκυνητές και τους επίσημους προσκεκλημένους που μας τίμησαν, με την παρουσία τους, ιδιαίτερα ευχαριστεί:
 
- Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλο,που κάθε χρόνο μας τιμά με την παρουσία του και εφέτος χοροστάτησε στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, ενώ είναι από την αρχή, συμπαραστάτης μας  στις προσπάθειες για την ανασύσταση - ανιστόρηση της Ιεράς Μονής. 
-
- Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης - Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, για την αποστολή των λειψάνων του Αγίου Σωφρονίου Επισκόπου Αχταλείας. Ο Άγιος Σωφρόνιος, ήταν Μοναχός στην Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος και η ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του, έγινε το 1824 στην Ιερά Μονή Βαζελώνος.
- Τον πρόεδρο του αδελφού Σωματείου του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, για την ανελλιπή παρουσία του όλα τα χρόνια.
- Τον Ποντιακό Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου και τον Ποντιακό Σύλλογο Κλείτους για την συμμετοχή τους στις χορευτικές εκδηλώσεις.
 
 - Την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κοζάνης που βοήθησαν στη συνδιοργάνωση της πανηγύρεως, καθώς και τους Α.Η.Σ Αγίου Δημητρίου, την εταιρία «ΑΛΦΑ» προϊόντα ζύμης – παγωτών του κ. Κουκουτάρη, την εταιρία νερό «ΣΕΛΙ» του κ. Μεντεκίδη, τις Αρτοποιίες «Κακλίδης» και «Κορδώσης» και πρατήριο άρτου Τσαλικίδου Αγγέλα, που διέθεσαν μέρος των προϊόντων που προσφέρθηκαν στους πιστούς.

- Όλους όσους εργάσθηκαν και βοήθησαν με κάθε τρόπο, στην πραγματοποίηση του φετινού εορτασμού.

Ευχόμαστε, οι πρεσβείες των Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστή Αγίου Ιωάννη, να μας συνοδεύουν και να μας οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της ανασύστασης - ανιστόρησης της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής μονής του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους όσους παρευρέθηκαν !


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 (Παραμονή)
19:00 μ.μ. Υποδοχή Λειψάνων Αγίου Σωφρονίου Πανηγυρικός Εσπερινός
21:00 - 02:00  μ.μ.   Ιερά Αγρυπνία

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 (Εορτασμός Γενέθλιου Τιμίου Προδρόμου)
07:00- 10:30 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
υπό Σεβασμιωτάτου ΜητροπολίτηΣερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου
10:30 π.μ. Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Τιμίου Προδρόμου
και Λειψάνων Αγίου Σωφρονίου
11:00 π.μ. Χορευτικές εκδηλώσεις.
07:00 μ.μ. Παράκληση Τιμίου Προδρόμου & Βαπτιστή Αγίου Ιωάννη


 e-mail: bazelonas@yahoo.gr     bazelonas.blogspot.com  Τηλ. 6944305572 

Δεν υπάρχουν σχόλια: