*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

*Φωτογραφίες του Πανηγυρικού Εορτασμού του 2019 μπορείτε να δείτε εδώ..

*Φωτογραφίες απο τις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων μπορείτε να δείτε εδώ..

Για πρώτη φορά στην Ιστορία μαζί οι τρεις Ιερές Εικόνες του Πόντου. Παναγία Σουμελά, Άγιος Ιωάννης Βαζελώνος, Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελάς, η εικόνα του Τιμίου Προδρόμου Προφήτου και Βαπτιστού του Χριστού Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος και η εικόνα του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα που διασώθηκαν κατά τον ξεριζωμό των προγόνων μας, μετά την Γενοκτονία και την καταστροφική μανία που διέπραξαν οι Τούρκοι, ανταμώθηκαν μαζί για πρώτη φορά στην Ιστορία σε ένα Προσκύνημα. 

(ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥΟι Ιερές Εικόνες συνεόρτασαν μαζί στις 22 & 23 Απριλίου 2018 της Εορτής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, στο Ροδοχώρι Ημαθίας παρουσία πλήθους Πιστών και Προσκυνητών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

 Ο συνεορτασμός έγινε με τις ευλογίες των τριών Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, “Κοζάνης και Σερβίων" κ.κ. Παύλου, "Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας” κ.κ.Παντελεήμωνος και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας” κ.κ. Ιωήλ, έπειτα από πρόταση του προέδρου του Σωματείου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα κ. Επαμεινώνδα Φαχαντίδη και την σύμφωνη γνώμη του προέδρου του Σωματείου Παναγίας Σουμελάς κ. Γεώργιου Τανιμανίδη και του προέδρου του Σωματείου Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος κ. Χαράλαμπου Καζαντζίδη.

Επιθυμία των τριών Σωματείων είναι αυτός ο συνεορτασμός να επαναλαμβάνεται σε κάθε αντίστοιχη Εορτή (Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, Παναγίας Σουμελά), έτσι ώστε να αποτελέσει την αφετηρία μιας Ιερής Παράδοσης, που θα προστεθεί στις Ιερές Παραδόσεις που για χιλιετίες φυλάσσονταν στις τρεις συνυπάρχουσες Ιερές Μονές στον Πόντο και τα τελευταία 50-70 χρόνια εδώ στην μητέρα Πατρίδα, στα αντίστοιχα Προσκυνήματα ή υπό ανασύσταση Ιερές Μονές.

Επόμενος συνεορτασμός (αντάμωμα) των Ιερών Εικόνων στον Εορτασμό της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου, στις 23 και 24 Ιουνίου 2018, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος, στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια: