*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

Παρέκαμψε την ποδηλατική του διαδρομή για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Βαζελώνα ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης (αρχισυντάκτης του ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr) θα ποδηλατήσει 68 ημέρες για την Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών «Επισκήνιον», ξεκινώντας από τον Δήμο Αχαρνών μεταφέροντας το μήνυμα 'Ποδηλατώντας στη γη των προγόνων μου, Ποδηλατώντας για τον πολιτισμό', Αχαρνές – Τραπεζούντα – Αχαρνές & Αθήνα – Τραπεζούντα – Αθήνα.


  
Στις ρόδες του ποδηλάτου του ο κόσμος συμπληρώνει με ασημένια γράμματα τις πόλεις που επισκέπτεται. Η διαδρομή του τον έφερε και στην Κοζάνη περνώντας από την κεντρική πλατεία και έπειτα από πρόταση και παρότρυνση του Κωνσταντίνου Περτσινίδη από το Μαυροδένδρι (παρουσιαστή της εκπομπής ''Πόντος ο Εύξεινος'' και γνωστό για την αγάπη του και την δράση του στα θέματα των Ποντίων και του Ποντιακού Ελληνισμού και όχι μόνο), ο Βασίλης Καρυοφιλλίδης παρακάμπτοντας την διαδρομή του πέρασε και από την Ιερά Μονή της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου Προφήτου και Βαπτιστού του Χριστού Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα, την Κυριακή το πρωί 22-07-2018. 

Στην Ιερά Μονή τον υποδέχτηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος και κάτοικοι του χωριού, με τον πρόεδρο του Σωματείου Καζαντζίδη Χαράλαμπο να του προσφέρει αντίγραφο της Ιερής Εικόνας της αποκεφάλισης του Τιμίου Προδρόμου και αφού έγραψε στην ρόδα του ποδηλάτου 'Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος' του ευχήθηκε καλή δύναμη για την συνέχεια του ταξιδιού του και για το εγχείρημα του αυτό.

Ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης αφού προσκύνησε ευχαρίστησε για την υποδοχή και συνέχισε την ποδηλατική του διαδρομή. Τον ποδηλάτη συνοδεύει ο φίλος του, Θωμάς Γερασίμου με το όχημά του που φέρει τα λογότυπα των χορηγών της δράσης, αλλά και για την ασφάλειά του και ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο θα βρίσκονται στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, όπου εκεί θα ανάψουν συμβολικά κεριά.




Δεν υπάρχουν σχόλια: