*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

Το Vespa Club Κοζάνης και Vespites από όλη την Ελλάδα στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα

 Την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Προφήτου και Βαπτιστού του Χριστού Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης, επισκέφτηκαν τα μέλη του Vespa Club Κοζάνης και φίλοι της βέσπας από όλη την Ελλάδα, στα πλαίσια του 6ου October Vesp που διοργάνωσε το Vespa Club Κοζάνης.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου 2018 και κάτω από τον φθινοπωρινό ήλιο, περίπου εκατόν πενήντα (150) φίλοι της βέσπας συμμετείχαν στην διαδρομή για την Ιερά Μονή της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου, ανεβαίνοντας με το αγαπημένο τους δίκυκλο σε μια όμορφη πορεία ανάβασης στους πρόποδες του Βερμίου, απολαμβάνοντας το τοπίο και τα όμορφα εξωκκλήσια της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονος.
Έτσι αφού πρώτα έκαναν μια στάση στο γνωστό πάρκο των ελαφιών του Αγίου Παντελεήμωνα, για να χαρούν την συντροφιά των ελαφιών και να απολαύσουν την φύση στο υπέροχο περιβάλλον του πάρκου με το όμορφο εξωκκλήσι, κατέληξαν στον τελικό προορισμό τους την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος.
Εκεί τους υποδέχτηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος, ξεναγώντας τους και προσφέροντας τους ένα μικρό κέρασμα και για τα γραφεία του Vespa Club Κοζάνης ένα αντίγραφο της Iστορικής Ιερής Εικόνας, που διεσώθη κατά τον βίαιο ξεριζωμό και την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με γεύμα για τους Vespisti στον όμορφο περιβάλλοντα χώρο της Μονής, με την απέραντη θέα και κάτω από τα δέντρα σε διαμορφωμένο χώρο, με την ευθύνη και την οργάνωση του Vespa Club Κοζάνης, έπειτα από συνεννόηση του Γιάννη Κουμπούρα εκ μέρους του Vespa Club και του προέδρου του Σωματείου Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος Χαράλαμπου Καζαντσίδη για την ιδιαίτερη αυτή επίσκεψη – εκδρομή των φίλων της βέσπας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

(Οι φωτογραφίες είναι από το προφίλ του Vespa Club Κοζάνης στο Facebook)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για τη θερμή φιλοξενία... Γιάννης Κουμπούρας Πρόεδρος Vespa club Κοζάνης...