*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, ΆΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ, ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ



Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά, η εικόνα του Τιμίου Προδρόμου Προφήτου και Βαπτιστού του Χριστού Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος και η εικόνα του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα που διασώθηκαν μετά τον ξεριζωμό των προγόνων μας, ανταμώσαν και πάλι, στο Ιερό  Προσκύνημα Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας. 

Η φετινή συμμετοχή των ιερών εικόνων των 3 Ιερών Μονών - Προσκυνημάτων, στους αντίστοιχους πανηγυρικούς εορτασμούς, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής, που πραγματοποιούν από κοινού οι Ιερές Μονές - Προσκυνήματα, για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και έχει εξελιχθεί σε μια παράδοση ενότητας, πίστης και αγάπης στους απανταχού Ορθοδόξους.
Το απόγευμα της Τετάρτης στις 18:00 της 14ης Αυγούστου 2019, πραγματοποιήθηκε η  υποδοχή των Ιερών Εικόνων Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος και Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα από τα ομώνυμα προσκυνήματα – ιερές μονές.
Στην συνέχεια έγινε ο  Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός.
Το πρωί της Πέμπτης 15 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, μνημόσυνο για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και περιφορά των Αγίων εικόνων.
 Ο συνεορτασμός εγινε με τις ευλογίες των τριών Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, "Κοζάνης και Σερβίων" κ.κ. Παύλου, "Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας" κ.κ. Παντελεήμωνος και "Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας" κ.κ. Ιωήλ και την σύμφωνη γνώμη των ΔΣ των αντίστοιχων Σωματείων.






Δεν υπάρχουν σχόλια: