*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

*Φωτογραφίες του Πανηγυρικού Εορτασμού του 2015 μπορείτε να δείτε εδώ..

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

Εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει προσπάθεια για οργάνωση έκθεσης κειμηλίων των 3 σταυροπηγιακών Μονών του Πόντου (Παναγία Σουμελά, Άγιος Ιωάννης Βαζελώνος και Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας) στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Συνεχεια.......
ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟΤΟΜΗΣ
ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ

Η ιερή εικόνα που διασώθηκε  κατά την καταστροφή της μονής στον Πόντο το 1922, από τον εκτελούντα χρέη τοποτηρητή της μονής, τότε ιερομόναχο και κατόπιν Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Αμαραντίδη, ο οποίος την φύλαξε, αρχικά στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου (Πανοράματος) Σερρών και αργότερα στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Τούμπας Σερρών.


Τον Ιούνιο του 1970, η εικόνα της αποτομής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, μεταφέρθηκε από τις Σέρρες στον Άγιο Δημήτριο, με τις πρέπουσες τιμές, με συνοδεία του Αρχιμανδρίτη Διονυσίου, του Προέδρου και μελών του Σωματείου «Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα,κατοίκων του Αγίου Δημητρίου,καθώς και με την παρουσία των θρησκευτικών, πολιτικών, στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


Η ιερή εικόνα, μετά τις εργασίες συντηρήσεως και καθαρισμού που έγιναν τον Αύγουστο 2012, από τον συντηρητή κ. Παναγιώτη Φωτειάδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: