*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

Πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εορτασμός της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου Προφήτου και Βαπτιστού του Χριστού Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος.


 Το διήμερο 23 και 24 Ιούνιου 2017, πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, με μεγάλη λαμπρότητα, ο Πανηγυρικός Εορτασμός της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου Προφήτου και Βαπτιστού του Χριστού Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής με τον Μέγα Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου και την Ιερά Αγρυπνία, που τελέσθηκε στη συνέχεια.

Την επόμενη ημέρα το Σάββατο24 Ιούνιου , τελέσθηκε όρθρος και Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου .
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την Πανηγυρική Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του Λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου, γύρω από τη Ιερό Ναό, υπό την συνοδεία Αγήματος του Στρατού.
Στην συνέχεια ακολούθησε ο χαιρετισμός του Πρόεδρου του Σωματείου Καζαντσίδη Χαράλαμπου και με τις καθιερωμένες χορευτικές εκδηλώσεις από τους παρακάτω Συλλόγους έκλεισαν οι πρωινές εκδηλώσεις:
- Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου.
- Μορφωτικό  Σύλλογο  Ποντίων Έδεσσας ''ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς''

Οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό του Τίμιου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη ολοκληρώθηκαν με την παράκληση του Τιμίου Προδρόμου που έγινε το απόγευμα της ίδιας ημέρας!

 Το ΔΣ του Σωματείου ευχαριστεί, τους αγαπητούς  προσκυνητές και τους επίσημους προσκεκλημένους που μας τίμησαν, με την παρουσία τους, ιδιαίτερα ευχαριστεί: 

- Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλο, που κάθε χρόνο μας τιμά με την παρουσία του και εφέτος  μας τίμησε με τα λείψανα του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη, ενώ είναι από την αρχή, συμπαραστάτης μας  στις προσπάθειες για την ανασύσταση - ανιστόρηση της Ιεράς Μονής.
- Την κυρία Ελένη Βασιλειάδου για την προσφορά της για το κέρασμα των πιστών από τα ποντιακά προϊόντα της επιχειρήσης της  «Βερμίου Γης» με έδρα  το Ρυάκιο Κοζάνης, καθώς και το πρατήριο άρτου Τσαλικίδη Αγγέλας στο Δρέπανο Κοζάνης και το ιχθυοπωλείο "ο βυθός" στην Κοζάνη, για την προσφορά προϊόντων τους.

- Τον Μορφωτικό  Σύλλογο  Ποντίων Έδεσσας
''ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς'' για την παρουσία του.

- Τον δήμο Κοζάνης και ιδιαίτερα τις τεχνικές υπηρεσίες και τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση του πανηγυρικού εορτασμού, καθώς και τις κυρίες και τους κυρίους, που με μεγάλο κέφι προετοίμασαν τον χώρο και συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση του.
Ευχόμαστε, οι πρεσβείες των Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστή Αγίου Ιωάννη, να μας συνοδεύουν και να μας οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της ανασύστασης - ανιστόρησης της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής μονής του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος.  

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους όσους παραβρέθηκαν.



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 
 (Παραμονή)
19:00 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, υπό Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου
21:45 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
(Εορτασμός Γενέθλιου Τιμίου Προδρόμου)
07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
υπό Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου
10:30 π.μ. Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας και Λειψάνων Τιμίου Προδρόμου
11:00 π.μ. Χορευτικές εκδηλώσεις.
19:00 μ.μ. Παράκληση Τιμίου Προδρόμου & Βαπτιστή Αγίου Ιωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: