*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

*Φωτογραφίες του Πανηγυρικού Εορτασμού του 2018 μπορείτε να δείτε εδώ..

*Φωτογραφίες απο τις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων μπορείτε να δείτε εδώ..

Μεταφορά Ιεράς Εικόνας Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη στον Ι.Ν. Αγίου Θωμά Αμαρουσίου
Το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 και ώρα 06:00 μ.μ.,  η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού υποδέχθηκε με την πρέπουσα λαμπρότητα την Ιερά εικόνα αποτομής της κεφαλής Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη από την υπό ανιστόρηση Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, που βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης.

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου η εικόνα μεταφέρθηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Θωμά στον ομώνυμο Ιερό ναό στο Μαρούσι, στα πλαίσια του πανηγυρικού εορτασμού.
 
Την εικόνα μετέφεραν μέλη του Σωματείου Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο κ. Μεντεσίδη Τριαντάφυλλο και την υποδέχθηκε η Μητρόπολη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού παρουσία πλήθους κλήρου και λαού.
Μετά την υποδοχή ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.
Η ιερή εικόνα  παρέμεινε στο Ιερό ναό του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου έως την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, οπότε την 11:00 π.μ. αναχώρησε για την Κοζάνη.
Πλήθος πιστών προσκύνησαν την Ιερά εικόνα του Τιμίου Προδρόμου, όλες τις ημέρες της παραμονής της, στην Αθήνα. Ο ιερός ναός του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου παρέμεινε  ανοιχτός καθ’ όλη την διάρκεια της Κυριακής και της Δευτέρας για διευκόλυνση των προσκυνητών.
Τελέσθηκαν Ιερές ακολουθίες:

Την Κυριακή 15 Απριλίου 2018:
Πρωί: Όρθρος και Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία λειτουργία.
Απόγευμα: Λιτανεία Ιερά εικόνας αποτομής κεφαλής Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη.
Την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018:
Πρωί: Όρθρος και Θεία λειτουργία.
Απόγευμα - Βράδι: Ιερά Αγρυπνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: