*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

Εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων

Την Τρίτη 19 Μαΐου 2015 το πρωί, στον χώρο της Ιεράς μονής Άγιου Ιωάννη Βαζελώνος τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων. 

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Ελλησπόντου – Υψηλάντη Πουτακίδης Αριστοτέλης, οι πρόεδροι κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδης Θεοχάρης Ρυακίου Τηλαβερίδης Κωνσταντίνος Τετραλόφου Δεληγιάννης Αρίσταρχος Αγίου Χαραλάμπου Γεωργιάδης Κωνσταντίνος Πολυμύλου Ταιγανίδης Απόστολος Μαυροδενδρίου Αλμασίδης Χρήστος και Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης, οι γονείς και μαθητές του εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου και των 1ου – 2ου Νηπιαγωγείου Κρόκου, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και πλήθος κόσμου.



Η επιμνημόσυνη δέηση γίνεται κάθε χρόνο την 19η Μαΐου, σε συνέχεια της επιμνημόσυνης δέησης που είχε καθιερωθεί από το 1917 και γινόταν στην Ιερά μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στον Πόντο, σύμφωνα με το παρακάτω απόσπασμα από τα "ΤΑ ΑΜΩΜΑ ΣΦΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ" του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Παύλου ("ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2015 σελίδες 32 και 33)


Δεν υπάρχουν σχόλια: