*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

*Φωτογραφίες του Πανηγυρικού Εορτασμού του 2018 μπορείτε να δείτε εδώ..

*Φωτογραφίες απο τις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων μπορείτε να δείτε εδώ..

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το διήμερο 23 και 24 Ιούνιου 2016, πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εορτασμός για το γενέθλιο του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης. 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 23 Ιουνίου με την υποδοχή των Λειψάνων του Αγίου Σωφρονίου και τον Αρχιερατικό Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στην συνέχεια τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία.
Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 24 Ιούνιου, τελέστηκε Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου.

 Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την Πανηγυρική Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων του  Αγίου Σωφρονίου Επισκόπου Αχταλείας Ιβηρίας.
Στην συνέχεια ακολούθησε ο χαιρετισμός του Πρόεδρου του Σωματείου Καζαντσίδη Χαράλαμπου και η παρουσίαση χορών, από το παιδικό τμήμα του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου.
Το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον Εορτασμό του γενέθλιου Τίμιου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη με την "Παράκληση" του Τιμίου Προδρόμου. 
Στις Θείες Ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος με τη συμμετοχή πλήθος Ιερέων, ενώ στις πανηγυρικές εκδηλώσεις παρέστησαν εκατοντάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, τις εκδηλώσεις τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Ελλησπόντου - Υψηλάντη κ. Πουτακίδης Αριστοτέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Τασοπούλου Ελένη και Ιωαννίδης Ιωάννης, ο Διοικητής της 9ης Ταξιαρχίας, εκπρόσωποι των ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,  Τοπικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Το ΔΣ του Σωματείου ευχαριστεί, τους αγαπητούς  προσκυνητές και τους επίσημους προσκεκλημένους που μας τίμησαν, με την παρουσία τους, ιδιαίτερα ευχαριστεί:
  - Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλο, που κάθε χρόνο μας τιμά με την παρουσία του και είναι συμπαραστάτης μας  στις προσπάθειες για την ανασύσταση - ανιστόρηση της Ιεράς Μονής. 
   - Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης - Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, για την αποστολή των λειψάνων του Αγίου Σωφρονίου Επισκόπου Αχταλείας. Ο Άγιος Σωφρόνιος, ήταν Μοναχός στην Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος και η ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του, έγινε το 1824 στην Ιερά Μονή Βαζελώνος.
   - Τον πρόεδρο του αδελφού Σωματείου του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, για την ανελλιπή παρουσία του όλα τα χρόνια.
- Την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης, τον Α.Η.Σ Αγίου Δημητρίου και το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ, που όποτε χρειάζεται είναι κοντά μας και τις εταιρίες «ΑΛΦΑ» προϊόντα ζύμης – παγωτών του κ. Κουκουτάρη., νερό ΣΕΛΙ του κ. Μεντεκίδη, «Φούρνος του παππού» του κ. Ορτουλίδη, καθώς και όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο, στην πραγματοποίηση και του φετινού εορτασμού.
Ευχόμαστε, οι πρεσβείες των Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστή Αγίου Ιωάννη, να μας συνοδεύουν και να μας οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της ανασύστασης - ανιστόρησης της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής μονής του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
                    ΠΕΜΠΤΗ  23  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  (Παραμονή)
.
19:00  μ.μ.  Υποδοχή   Λειψάνων Αγίου Σωφρονίου και Μέγας  Αρχιερατικός  Πανηγυρικός Εσπερινός,  υπό  Σεβασμιωτάτου   Μητροπολίτη Σερβίων  &  Κοζάνης κ.κ. Παύλου
21:00  μ.μ.   Ιερά Αγρυπνία
                          
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  24  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016 (Εορτασμός Γενέθλιου Τιμίου Προδρόμου)

07:00   π.μ.  Όρθρος και Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία
                     υπό  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Σερβίων  &  Κοζάνης κ.κ. Παύλου
10:30   π.μ.   Λιτάνευση Ιεράς  Εικόνας  Τιμίου Προδρόμου
                      και Λειψάνων Αγίου Σωφρονίου
11:00   π.μ.    Χορευτικές εκδηλώσεις
19:00   μ.μ.    Παράκληση Τιμίου Προδρόμου & Βαπτιστή Αγίου Ιωάννη
 Πληροφορίες: Τηλ. 6944305572 
       e-mail: bazelonas@yahoo.gr  
       site: bazelonas.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: