*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

Επίσκεψη του Καπή Κηφισιάς Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης

Την Ιερά Μονή Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού του Χριστού Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης επισκέφτηκαν μέλη του Καπή Κηφισιάς Δήμου Καλαμαριάς από την Θεσσαλονίκη, το πρωί της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016 (Προεόρτια Εισοδίων Υπεραγίας Θεοτόκου).


Τους επισκέπτες υποδέχτηκαν μέλη του Σωματείου Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος ξεναγώντας τους στο χώρο της Ιεράς Μονής προσφέροντας τους για το καλωσόρισμα ένα μικρό κέρασμα.
Λίγα λόγια για την Ιστορία της Μονής στον Πόντο και στην συνέχεια στην ανιστόρηση της στο χωριό του Αγίου Δημητρίου και στους πρόποδες του Βερμίου, τους απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Τοπαλίδης Παναγιώτης, απαντώντας και στις ερωτήσεις των προσκυνητών.

Εκ μέρους του Καπή Κηφισιάς ο κύριος Γώγος Νικόλαος δώρισε μία εικόνα του Τιμίου Προδρόμου την οποία κατασκεύασε το Τμήμα Εργοθεραπείας του Καπή και ευχαρίστησε στην συνέχεια για την φιλοξενία.
Την εικόνα της αποκεφάλισης του Τιμίου Προδρόμου προσέφεραν ως "αντίδωρο" τα μέλη του Σωματείου στον κύριο Γώγο για το Καπή Κηφισιάς, προσκαλώντας τους στην πανηγυρική εορτή της Γεννήσεως του Αγίου Ιωάννου στις 23 Ιουνίου του ερχόμενου έτους.











Δεν υπάρχουν σχόλια: