*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

Προσκύνημα Ενορίας Αγίου Γεωργίου από το Κορδελιό Θεσσαλονίκης στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος

Την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης επισκέφτηκαν προσκυνητές της Ενορίας Αγίου Γεωργίου από το Κορδελιό Θεσσαλονίκης την Κυριακή 20 Μαΐου 2017. 


Οι προσκυνητές συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής που τέλεσε ο πατήρ Ιορδάνης από την ενορία του Αγίου Δημητρίου και τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Σωματείου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος ξεναγώντας τους στον χώρο και ενημερώνοντας τους για το Ιστορικό της Μονής στον Πόντο και στην σημερινή του τοποθεσία. 

Ο πρόεδρος ανέφερε και για το ιστορικό γεγονός του Συνεορτασμού των τριών Ιερών Εικόνων, της Παναγίας Σουμελάς, του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, που διασώθηκαν από τις καταστροφές των Τούρκων κατά την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και μεταφέρθηκαν από τους πρόσφυγες πρόγονους μας στην Ελλάδα, ο οποίος έγινε στις 22 & 23 Απριλίου 2018 στην Εορτή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας και θα επαναληφθεί στις 23 και 24 Ιουνίου στον Εορτασμό της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης και στην συνέχεια στις 14 και 15 Αυγούστου 2018 στην Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Βεροίας για τον Εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Οι επισκέπτες αφού τους προσφέρθηκε ένα μικρό κέρασμα από γυναίκες της ενορίας του χωριού, αναχώρησαν για να συνεχίσουν το πρόγραμμα της προσκυνηματικής εκδρομής τους στο πάρκο του Αγίου Παντελεήμονα που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω από την Ιερά Μονή, απολαμβάνοντας το πανέμορφο τοπίο και τα ελάφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: