*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, ΆΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ, ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά, η εικόνα του Τιμίου Προδρόμου Προφήτου και Βαπτιστού του Χριστού Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος και η εικόνα του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα που διασώθηκαν μετά τον ξεριζωμό των προγόνων μας, ανταμώθηκαν μαζί, για πρώτη φορά στο Ιερό  Προσκύνημα Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας. 



Οι Ιερές Εικόνες συνεόρτασαν στις 14 & 15  Αυγούστου 2018 την Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, παρουσία χιλιάδων Προσκυνητών.

Το απόγευμα της Τρίτης 14 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών Εικόνων Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος και Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα από τα ομώνυμα προσκυνήματα – ιερές μονές Αγίου Δημητρίου Κοζάνης και Ροδοχωρίου Εδέσσης.
Στην συνέχεια τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμπωπίας κ. Ιωήλ, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρμαβίρ και Λαμπίνσκι κ. Ιγνατίου και του οικείου Ιεράρχου Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμωνος.
Την Τετάρτη 15 Αυγούστου το πρωί τελέστηκε με λαμπρότητα και επισημότητα το πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ ενώ έλαβαν μέρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρμαβίρ και Λαμπίνσκ κ. Ιγνάτιος και ο οικείος Ιεράρχης Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.


 Ο συνεορτασμός έγινε με τις ευλογίες των τριών Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, "Κοζάνης και Σερβίων" κ.κ. Παύλου, "Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας" κ.κ. Παντελεήμωνος και "Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας" κ.κ. Ιωήλ και την σύμφωνη γνώμη των ΔΣ των αντίστοιχων Σωματείων.







































Δεν υπάρχουν σχόλια: