*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

Ξεκίνησαν εργασίες τοποθέτησης μαρμάρινου δαπέδου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Βαζελώνο

Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 ξεκίνησαν οι προεργασίες και η προετοιμασία της διαμόρφωσης για την τοποθέτηση μαρμάρινου δαπέδου στην εκκλησία της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος, από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εθελοντές κατοίκους του χωριού.
 
Οι εργασίες τοποθέτησης θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2019 και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του ίδιου έτους και η τοποθέτηση μαρμάρου περιλαμβάνει τον πρόναο, τον Ναό και το Ιερό της εκκλησίας της Μονής. 

 Το Μοναστήρι ως γνωστό είναι αφιερωμένο στην Γέννηση του Πρόδρομου, Προφήτου και Βαπτιστού του Χριστού Άγιο Ιωάννη και η Ιστορία του ξεκινάει από τον Πόντο το 270 μ.Χ. Στην Ελλάδα, με τον βίαιο ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους το 1922 και την Ιερή Εικόνα της Αποκεφάλισης του Τιμίου Προδρόμου να φτάνει στο χωριό του Αγίου Δημητρίου Ελλησπόντου Κοζάνης το 1970, όπου και ξεκίνησε η κατασκευή του Μοναστηριού.

 

 




















Δεν υπάρχουν σχόλια: