*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑΡΞΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΑΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκαν στον *Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελλησπόντου Κοζάνης οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την έναρξη της τελευταίας φάσης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

 


             


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
     
07:30    π..μ.   ΟΡΘΡΟΣ - ΘΕΙΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
10:00    π.μ.    ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟΣ  ΔΕΗΣΗΣ     
10:15    π.μ.    ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  
 10:30    π.μ.    ΚΑΤΑΘΕΣΗ   ΣΤΕΦΑΝΟΥ –  ΕΘΝΙΚΟΣ  ΥΜΝΟΣ
Η επιμνημόσυνη δέηση γίνεται κάθε χρόνο την 19η Μαΐου, όπως είχε καθιερωθεί και γινόταν από το 1917, στην Ιερά μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στον Πόντο, σύμφωνα με τα ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2015: "ΤΑ ΑΜΩΜΑ ΣΦΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ" του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Παύλου:

Την ίδια μέρα, αντιπροσωπείες του ΔΣ του Σωματείου μας,  συμμετείχαν και σε εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων:      


 - Το πρωί, στην Παναγία Σουμελά  στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο για τα θύματα της γενοκτονίας, που έγινε με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα και το Σωματείο Παναγίας Σουμελά.




 - Το απόγευμα, στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης, στην κεντρική εκδήλωση που οργανώθηκε όπως κάθε χρόνο, από την Πανποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.).





* Εφέτος  εκτάκτως,   λόγω εργασιών τοποθέτησης  μάρμαρων στον   ιερό   ναό   Αγίου   Ιωάννου   Βαζελώνος,  οι εκδηλώσεις   έγιναν στον ιερό ναό Αγίου Δημήτριου Ελλήσποντου  Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: