*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

Πανηγυρικός εορτασμός της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Κυριακής, στο ομώνυμο παρεκκλήσι τις Ιεράς Μονής Παναγίας Γουμερά, με την παρουσία των Ιερών Εικόνων του Πόντου: Παναγία Γουμερά, Παναγία Σουμελά, Άγιος Ιωάννης Βαζελώνος και Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα.

Η παράδοση που ξεκίνησε το 2018, όπου για πρώτη φορά στην Ιστορία συμμετείχαν μαζί οι τρεις Ιερές  Εικόνες, της Παναγίας Σουμελά, του Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, στους αντίστοιχους πανηγυρικούς εορτασμούς των υπό ανιστόρηση Ιερών Μονών – Προσκυνημάτων, συνεχίστηκε και εφέτος στον Πανηγυρικό
Εορτασμό του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας (28-29 Απριλίου) και του Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης (23-24 Ιουνίου), όπου συμμετείχε επιπλέον και η ιερή εικόνα της Παναγίας Γουμερά της ομώνυμης Ιεράς Μονής του Πόντου. 

Στα πλαίσια αυτών των συνεορτασμών, το Σάββατο 6 Ιουνίου 2019 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, συνόδευσαν την ιερή εικόνα της αποτομής του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στον πανηγυρικό εσπερινό της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Κυριακής, στο ομώνυμο παρεκκλήσι τις ανιστορηθείσας Ιεράς Μονής Παναγίας Γουμερά στην Μακρυνίτσα Σερρών.
Ο συνεορτασμός έγινε με τις ευλογίες των τεσσάρων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, "Σερβίων και Κοζάνης" κ.κ. Παύλου, "Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας" κ.κ. Παντελεήμωνος, "Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας" κ.κ. Ιωήλ και "Σιδηροκάστρου" κ.κ. Μακαρίου. 
Η φετινή συμμετοχή των ιερών εικόνων των 4 πλέον Ιερών Μονών - Προσκυνημάτων, στους αντίστοιχους πανηγυρικούς εορτασμούς, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής, που πραγματοποιούν από κοινού οι 4 Ιερές Μονές - Προσκυνήματα, για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και εξελίσσεται σε μια παράδοση που δίνει μήνυμα ενότητας, πίστης και αγάπης στους απανταχού Έλληνες, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας, η Μακεδονία μας και η Ορθοδοξία.
























Δεν υπάρχουν σχόλια: