*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 4ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 (ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2017-2020 & ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ.)

 - Την 4η Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη ανά 3ετία εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση.

Ως κανονικά μέλη οι:
- Σύμφωνα με το καταστατικό εκλέχτηκαν:
- Η ψηφοφορία των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε κανονικά, σύμφωνα με το από το 1983 καταστατικό του Σωματείου, για την ανάδειξη οκτώ (8) μελών για το ΔΣ και τριών (3), για την εξελεγκτική επιτροπή.


Καζαντσίδης Χαράλαμπος
Κοκκινίδης Αλέξανδρος
Μεντεσίδης Τριαντάφυλλος
Παναγιωτίδης Ιωάννης
Παναγιωτίδης Παναγιώτης
Τοπαλίδης Απόστολος
Τριανταφυλλίδης Αγγελής
Τσινίδης Ιωσήφ

Ως αναπληρωματικό μέλος ο: 
 
Χατζημιχαηλίδης Παναγιώτης
 
Για την Εξελεγκτική επιτροπή:
 
Κικίδης Στυλιανός ως πρόεδρος.
 Αθανασιάδης Κωνσταντίνος και Μουρατίδης  Γεώργιος ως μέλη.
 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 4ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

      -   Σήμερα την 4η Οκτωβρίου 2020, ημέρα της εβδομάδος Κυριακή και ώρα 12:00, συνήλθαν τα μέλη του Σωματείου σε εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου.

     -      Μετά από πρόταση του Προέδρου του Δ.Σ. εγκρίθηκε από τα μέλη με ανάταση των χεριών, ο ορισμός του Πεχλιβανίδη Θεοχάρη, ως προέδρου της Γ.Σ., ο οποίος αφού ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου της ΓΣ, πρότεινε και εγκρίθηκε από τα μέλη με ανάταση των χεριών, τον Τοπαλίδη  Παναγιώτη, ως γραμματέα της ΓΣ. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι:

-         Κατά τη διάρκεια της ΓΣ, πρέπει να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας λόγω covid-19:  ΑΠΟΣΤΑΣΗ 1,5  ΜΕΤΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ & ΧΡΗΣΗ  ΜΑΣΚΑΣ.

-         Για να συμμετέχουν τα μέλη στην εκλογική διαδικασία της ΓΣ, πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένα, να πληρωθεί η συνδρομή της τριετίας 2018-2020 3Χ5 €=15 €.

-         Τα νέα μέλη πρέπει να πληρώσουν την συνδρομή – εγγραφή έτους 2020= 5 €

Ζητήθηκε από τον ταμία του Σωματείου να φέρει τον αριθμό και τον κατάλογο των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Ο γραμματέας της ΓΣ έλεγξε τον αριθμό των παρόντων οικονομικά τακτοποιημένων μελών, σε σχέση με τον κατάλογο του ταμία.

Αφού διαπίστωσε απαρτία, καθώς από τα  31 οικονομικά τακτοποιημένα εγγεγραμμένα μέλη  ήταν παρόντα 28, έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καζαντσίδης Χαράλαμπος προέβη σε απολογισμό- προγραμματισμό έργου, όπως παρακάτω:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

1.             Ο παρόν απολογισμός, καλύπτει την περίοδο από 8η Οκτωβρίου 2017, δηλαδή από την ημέρα που συγκροτήθηκε σε Σώμα το ΔΣ που προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 1ης Οκτωβρίου 2017, μέχρι την 13 Σεπτεμβρίου 2020.

2.             Κύριες ενέργειες – δραστηριότητες που έγιναν αυτήν την τριετία:

1/         Συνεχίστηκε η τέλεση ιερών ακολουθιών, από τέλος Μαΐου έως και τέλος Οκτωβρίου, κάθε Σάββατο, στις ημερομηνίες γεγονότων της ζωής του Τιμίου Προδρόμου και την ημέρα εορτής απόδοσης του Αγίου Πάσχα. 

2/         Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων την 19η Μαΐου, κάθε χρόνου. Το 2019, στις εκδηλώσεις μνήμης τιμήθηκαν και τα 100 χρόνια από την έναρξη της τελευταίας φάσης της γενοκτονίας των ποντίων. Οι εκδηλώσεις έγιναν στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, λόγω των εργασιών τοποθέτησης μαρμάρων στο δάπεδο του Ναού. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια, μέλη του ΔΣ συμμετείχαν το πρωί της 19ης Μαΐου στην Θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο που έγινε στην Παναγία Σουμελά, μαζί με τα Σωματεία της Παναγίας Σουμελά και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, ενώ το απόγευμα συμμετείχε στις εκδηλώσεις που οργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη.

3/         Πραγματοποιήθηκαν οι πανηγυρικοί εορτασμοί του «γενέθλιου» του Τιμίου Προδρόμου & Βαπτιστού Αγίου Ιωάννου, την 24η Ιουνίου κάθε χρόνου:

1)       Το 2018 και το 2019, ο εορτασμός έγινε με την συμμετοχή των Αγίων λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου που τηρούνται από την Μητρόπολη μας, καθώς και των δύο Ιερών εικόνων της Παναγίας Σουμελά και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα. Το 2018 την Ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά συνόδεψε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης «Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας» κ.κ. Παντελεήμων.

2)           Το 2018 έγινε μαγνητοσκόπηση και προβολή του Πανηγυρικού Αρχιερατικού εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, από την τηλεόραση 4Ε.

3)                 Το 2019, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την έναρξη της τελευταίας φάσης της γενοκτονίας των ποντίων, έγινε μνημόσυνο για τα θύματα της γενοκτονίας και μαζί με τις ιερές εικόνες της Παναγίας Σουμελά και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, υποδεχτήκαμε και την ιερή εικόνα της Παναγιάς Γουμερά, από την ομώνυμη Ιερά μονή της Μακρινίτσας Σερρών.

4)                 Το 2020 τίμησε τον πανηγυρικό εορτασμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος. Ενώ οι εκδηλώσεις έγιναν (εκτός από την παρουσίαση παραδοσιακών χορών που ματαιώθηκαν τελευταία στιγμή με προεδρικό διάταγμα) με την τήρηση των προβλεπόμενων από την πολιτεία  μέτρων προστασίας λόγω covid-19. 

5)                 Για την πραγματοποίηση των παραπάνω εορτασμών, ευχαριστούμε για την βοήθεια τους, την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, το Δήμο Κοζάνης, την ΔΕΗ Α.Ε. και ιδιαίτερα τον Α.Η.Σ. Αγίου Δημητρίου για τη διάθεση χορηγιών ή υλικών και προσωπικού, την τηλεόραση του Flash και ιδιαίτερα τον Κώστα Περτσινίδη, γιατί όλα τα χρόνια καλύπτει τις κυριότερες εκδηλώσεις του Σωματείου μας, καθώς και όλες τις κυρίες και τους κυρίους, που με κέφι προετοίμαζαν τους χώρους και συνέβαλλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση κάθε εορτασμού.

6)                 Τα έσοδα των Ιερών πανηγύρεων ήταν  2018:  3561  €, 2019:  2822  € και 2020:  3207  €.

4/         Παρουσία Ιεράς εικόνας Ι. Μ. Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος  σε κατά τόπου εορτασμούς:

1)                 Από 14 - 17 Απριλίου 2018 στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, στην εορτή του Αγίου Θωμά,  στον ομώνυμο Ιερό ναό στο Μαρούσι.

2)                 Στις 22 - 23 Απριλίου 2018 και την 29 Απριλίου 2019, στην Ιερά Μητρόπολη «Εδέσσης, Πέλλης, Αλμωπίας», στην εορτή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα,  στην ομώνυμη υπό ανασύσταση Ιερά Μονή στο Ροδοχώρι Νάουσας.

3)                 Στις 14 – 15 Αυγούστου 2018 και 2019 στην Ιερά Μητρόπολη «Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας», στην εορτή Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο ιερό προσκύνημα Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Βεροίας.

4)                 Από 27 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2019, με την ευκαιρία των 50 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης στην Έδεσσα και από 1 έως 3 Οκτωβρίου 2019 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στα Γιαννιτσά.

5)                 Από 23 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2019 στην Ιερά Μητρόπολη «Θεσσαλονίκης», στην εορτή του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Θεσσαλονίκη, μαζί με τις δύο Ιερές εικόνες της Παναγίας Σουμελά και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα. Η παρουσία των 3 εικόνων έγινε μετά από σχετικό αίτημα του ιδρύματος Παναγία Σουμελά και του προέδρου του, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη «Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας» κ.κ. Παντελεήμωνος.  

5/         Μετά από απόφαση του ΔΣ, από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι αρχές Ιουνίου 2019, έγινε στον Ιερό Ναό η αντικατάσταση του παλιού φθαρμένου μαρμάρινου δαπέδου. Συγκεκριμένα:

1)                 Από εθελοντές μέλη του ΔΣ και του Σωματείου, έγινε η αφαίρεση των παλιών μαρμάρων του δαπέδου, η αποσυναρμολόγηση του Δεσποτικού και του μαρμάρινου προσκυνηταριού, η προετοιμασία του τσιμεντένιου δαπέδου,  η τοποθέτηση πλήρους συστήματος σωλήνων κεντρικής θέρμανσης, καλωδίων μικροφωνικής εγκατάστασης και καλωδίων για την τροποποίηση – βελτίωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης του Ιερού ναού. Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν σ’ αυτές τις εργασίες.

2)                 Από την εταιρεία ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΑΠΑΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ, έγινε η τοποθέτηση του συνόλου των μαρμάρων (μάρμαρα δαπέδου και εκκλησιαστικές μαρμάρινες συνθέσεις) σύμφωνα με σχέδιο που εγκρίθηκε από το ΔΣ.

3)                 Για την χρηματοδότηση του έργου:

                                                                       I.               Το 2018, έγινε συνάντηση με τον αείμνηστο πόντιο επιχειρηματία κ. Ποζίδη Γεώργιο στη Θεσσαλονίκη και του ζητήθηκε η συμβολή του, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, στην χρηματοδότηση της τοποθέτησης των Μαρμάρων. Ο κ. Ποζίδης ήταν θετικός στην πρόταση μας και ζήτησε χρόνο να σκεφθεί τον τρόπο χρηματοδότησης, ενώ έγινε τηλεφωνική  επικοινωνία και με τον πόντιο επιχειρηματία κ. Μελισσανίδη Δημήτριο, ο οποίος ζήτησε να λάβει το αίτημα μας γραπτά μέσω ΟΠΑΠ. Το αίτημα έγινε, με αρνητική τελικά απάντηση από τον ΟΠΑΠ. Ο αείμνηστος κ. Ποζίδης πριν τον ξαφνικό του θάνατο σχεδίαζε να διοργανώσει συναυλία στην Κοζάνη με γνωστούς καλλιτέχνες (Νατάσα Θεοδωρίδου κ.α.), για να διατεθούν τα έσοδα για το έργο.

                                                                    II.               Έγιναν γραπτά αιτήματα οικονομικής ενίσχυσης, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στη Δ.Ε.Η. Α.Ε., στον Όμιλο Μυτιληναίου – ΜΕΤΚΑ, στο Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης και στην Ποντιακή Εστία Μελβούρνης, σε συνεννόηση με τους χωριανούς μας στην Αυστραλία, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση.

                                                                 III.               Ζητήθηκαν από το Δήμο Κοζάνης, η διάθεση οικοδομικών υλικών για την τοποθέτηση των μαρμάρων, καθώς και των υδραυλικών - ηλεκτρολογικών σωλήνων (κόστους περίπου 1300 €). Με ενέργειες του προέδρου του Αγίου Δημητρίου κ. Πεχλιβανίδη Θεοχάρη, και του τότε αντιδημάρχου κ. Τέλη Πουτακίδη, καλύφθηκαν από το Δήμο υλικά αξίας 800 € περίπου. 

                                                                 IV.              Τελικά η πληρωμή του έργου κόστους 30.000 €, έγινε με 6 δόσεις των 5.000 €, από τον Οκτώβριο 2018 έως και τον Ιούλιο 2020, από ανώνυμους δωρητές, την ενορία του Αγίου Δημητρίου και τα 6.050 € της οικονομικής εξόρμησης που  πραγματοποιήθηκε το 2019, με την λαχειοφόρο αγορά, που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε με υπεύθυνο τον  Καζαντσίδη Κωνσταντίνο. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην εξόφληση του έργου.

6/         Το 2018 έγινε καθαρισμός του υδραγωγείου και έλεγχος των πηγών της Μονής.

7/         Τον Μάρτιο 2019 έγινε μεταφορά - ανακατασκευή της κουζίνας του κτιρίου, καθώς και η διαμόρφωση της αίθουσας του κτιρίου. Ξηλώσαμε την παλιά κουζίνα στην αίθουσα του κτιρίου, ανοίξαμε παράθυρο – πάσο με ξύλινη επένδυση, που έγινε αφιλοκερδώς από τον Τσανουσίδη Γιώργο, φτιάξαμε νέες υδραυλικές – ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, έγινε επισκευή των δυο επαγγελματικών ψυγείων που δεν δουλεύαν, ενώ αποσύρθηκε ένα ψυγείο που είχε διαβρωθεί – σαπίσει. Από τον ΑΗΣ Αγίου  Δημητρίου, με ενέργειες του Διευθυντή  του Σταθμού κ. Τσίγκα τον οποίο και ευχαριστούμε, τοποθετήθηκαν νέα ντουλάπια – εξαρτήματα κουζίνας και ανοίχθηκε εξωτερική πίσω πόρτα.

8/         Το 2019 έγινε  τακτοποίηση – οργάνωση 3 αποθηκών (1, 9 και 10) όπου συγκεντρώθηκαν σε ντουλάπια – ράφια και τοποθετήθηκαν κατά είδος εργασιών, το σύνολο των διαθέσιμων υλικών και εργαλείων για συντήρηση – εργασίες.

9/         Τον Απρίλιο 2019, μέλη του Σωματείου συμμετείχαν στην πρωτοβουλία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και έτρεξαν στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την κορύφωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

10/    Τον Νοέμβριο 2019 έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και δηλώθηκαν στο Εθνικό Κτηματολόγιο τα ακίνητα που ανήκουν στο Σωματείο μας.

11/    Μέλη της Διοίκησης εκπροσώπησαν το Σωματείο, χωρίς να συμμετάσχουν στις εκλογές, στις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος τον Νοεμβρίου 2019 και στο «Κοινό των Ποντίων» του Σωματείου Παναγία Σουμελά τον Ιούλιο 2020. Την Κυριακή 7/9/2020, μέλη της Διοίκησης παρέστησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής που έγινε στα Σέρβια.

12/    Τον Ιούλιο 2019, από την θεομηνία που έπληξε κυρίως την Μακεδονία και ιδιαίτερα την Χαλκιδική, είχαμε διάφορες ζημιές στον χώρο μας (ξήλωμα 10 - 15 τ.μ. κεραμιδιών από την σκεπή του κτιρίου, ξερίζωμα ακακιών, σπάσιμο μεγάλων κλαδιών κ.α.), ενώ και τον τελευταίο χειμώνα είχαμε πάλι ξερίζωμα ακακιών και σπάσιμο μεγάλων κλαδιών.  Διαπιστώθηκε ότι οι ακακίες, ιδιαίτερα αυτές που ήταν στον χώρο με τα σταθερά τραπέζια – πάγκους και απέναντι, ήταν σε κακή κατάσταση και αρκετές είχαν ξεραμένα τα περισσότερα κλαδιά. Τον Αύγουστο 2019, έγιναν οι αποκαταστάσεις των ζημιών (κεραμοσκεπή, κόψιμο – απομάκρυνση πεσμένων δένδρων – κλαδιών) και από τέλος Απριλίου, μέχρι 15 Μαΐου 2020, εθελοντές έκοψαν και κλάδεψαν, όσες ακακίες έδειχναν να έχουν προβλήματα, με σκοπό τον Οκτώβριο να δενδροφυτευτεί ο χώρος με νέα δένδρα, καστανιές ή καρυδιές. Η αρχή έγινε με ένα πλατάνι, που φυτεύτηκε τον Νοέμβριο 2019 και 9 δένδρα που φυτεύτηκαν πρόσφατα. Πριν το φύτευμα έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε ανάλυση του εδάφους, για να δούμε τι δυνατότητες έχουμε.

13/    Το 2019 μας δόθηκε από τον τότε πρόεδρο της κοινότητας Μαυροδενδρίου κ. Χρήστο Αλμασίδη, ένα μεταχειρισμένο τρακτεράκι χορτοκοπτικό με διάφορα προβλήματα, αρχικά επισκευάστηκε αφιλοκερδώς από τον Αβραάμ Τρικιλίδη και χρησιμοποιήθηκε πριν το πανηγύρι, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε πάλι αφιλοκερδώς, η συντήρηση - επισκευή του από τον Τσινίδη Βασίλη και χρησιμοποιείται πλέον κανονικά. 

14/    Το 2019-20, στρώθηκαν με ενέργειες του πρόεδρου της κοινότητας μας, μέσω της Π.Ε. Κοζάνης κομμάτια νέας ασφάλτου προς τον Άγιο Ιωάννη. Η άσφαλτος έχει βελτιωθεί πολύ, για να ολοκληρωθεί χρειάζεται να στρωθούν 1-2 κομμάτια νέας ασφάλτου, πριν τον Άγιο Παντελεήμονα και τον Άγιο Ιωάννη.

15/    Την άνοιξη 2020 παραλάβαμε ένα καινούργιο αυτοκινούμενο χορτοκοπτικό μηχάνημα 6 ίππων, που μας χορηγήθηκε από  τη Διεύθυνση των Ορυχείων, τον Διευθυντή κ. Νίκου, μετά από ενέργειες μέλους μας, προς τον βουλευτή κ. Παπαδόπουλο Μιχάλη.

16/    Τον Απρίλιο 2020 άρχισε, από το γνωστό συνεργείο του Καζαντσίδη Κωνσταντίνου, η κατασκευή 300 περίπου εικόνων νέου τύπου (νέα καλύτερη φωτογράφιση που έγινε, αφιλοκερδώς από τον φωτογράφο Θοδωρή Ευθυμιάδη, νέο σχέδιο ξύλου).

17/    Ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2020, η αντικατάσταση 150 μέτρων του παλιού σκουριασμένου και σε κακή κατάσταση κάγκελου που ήταν στο μπαλκόνι των σημαιών, με νέο ενισχυμένο. Αυτή η αντικατάσταση πραγματοποιήθηκε με ενέργειες που έγιναν τα τελευταία  χρόνια, από τον προέδρο της κοινότητας, προς την προηγούμενη δημοτική αρχή και κυρίως στον τότε αντιδήμαρχο Τέλη Πουτακίδη και ολοκληρώθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή, με σημαντική συμβολή του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Πεχλιβανίδη Μιχάλη, τους οποίους και ευχαριστούμε.

18/    Τον Ιούνιο 2020, έγινε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης τον κ. Τσιούμαρη, για οικονομική ενίσχυση 2.500 € για την πραγματοποίηση του πανηγυρικού εορτασμού και για να του παραδώσουμε υπόμνημα με τις εκκρεμότητες που έχουμε με έργα που έχουν προγραμματισθεί προ τριετίας και δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη, με κύριο αίτημα τις 100.000 € έργο για την τοποθέτηση του χαλκού στην σκεπή του Ιερού Ναού. Για το ίδιο θέμα των 100.000 €, έκανε παρέμβαση και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, σε συνάντηση του με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και ο πρόεδρος της κοινότητας, στον περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη, σε συνάντηση του. Τελικά λόγω των περιορισμών του conid-19, η ενίσχυση για τον πανηγυρικό εορτασμό, ήταν 1000 €.

19/    Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η αγιογράφηση του κεντρικού κλίτους του ιερού, που ξεκίνησε το 2019. Όλες οι ενέργειες για την αγιογράφηση είχαν αναληφθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας. Η  χρηματοδότηση έγινε με μέριμνα του, από Ενορίες, ιδρύματα, από εθελοντές εργαζόμενους στην Μητρόπολη, άλλους ιδιώτες και από τον ίδιο. 

20/    Τον Αύγουστο 2020, έγινε αίτημα στα Ορυχεία, τον Διευθυντή κ. Νίκου και εγκρίθηκε η διαμόρφωση περίπου 300 ξύλων για την κατασκευή εικόνων νέου τύπου. Η κατασκευή τους είναι σε εξέλιξη. Τα τελευταία χρόνια λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στον χώρο μας, που μπορεί να οφείλεται στην μεγάλη επισκεψιμότητα στο πάρκο του Αγίου Παντελεήμονα, διατίθενται πάνω από 130 εικόνες κάθε χρόνο.

21/    Κατά τις εργασίες του φετινού πανηγυρικού εορτασμού, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει διαρροή στον κεντρικό αγωγό, πιθανώς από τη δεξαμενή προς τον χώρο της Ιεράς Μονής. Μέχρι σήμερα δεν έγινε δυνατό να βρεθεί η διαρροή, παρόλο το ψάξιμο που έγινε από μέλη της διοίκησης κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού. Αναζητούμε μηχάνημα ανιχνευτή από ΔΕΥΑΚ, ενώ γίνονται και κάποια άλλα τεχνικά τρικ, για να βρεθεί η διαρροή, ώστε να επιδιορθωθεί.

22/    Έχουν προεγγραφεί δωρητές για την αγιογράφηση της μετόπης μπροστά στον γυναικωνίτη, με τον Χριστό, την Παναγία, τον Τίμιο Πρόδρομο και δέκα πόντιους Αγίους  (5 γυναίκες, 5 άνδρες), ώστε να είναι έτοιμοι για την άνοιξη του 2021.  Το κόστος αυτής της αγιογράφησης είναι περίπου 4500 €.

23/    Κατασκευάσθηκαν 2 μαρμάρινες κολώνες προσκυνητάρια, στην είσοδο του κυρίως ναού, όπου τοποθετήθηκαν αντίγραφα των ιερών εικόνων της Παναγίας Σουμελά και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, που μας έφεραν τα 2 σωματεία, γι’ αυτόν τον σκοπό.

24/    Έχει γίνει επαφή με ξυλουργούς για να αναλάβουν την συντήρηση – βάψιμο, όλων των παλιών ξύλινων μερών του ιερού Ναού (στασίδια, αναλόγιο, προσκυνητάρια, παγκάρι, δεσποτικό) περίπου κόστους 3.000 €, καθώς και την κατασκευή 2 καλαίσθητων κορνιζών για τα παραπάνω αντίγραφα των ιερών εικόνων της Παναγίας Σουμελά και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.. Θα γίνει αίτημα στον Α.Η.Σ. Αγίου Δημητρίου, για να καλύψει το σύνολο ή μέρος των 3.000 €,.

3.             Προγραμματισμός 2020-23

1/           Εφόσον διατεθεί από την Π.Ε. Κοζάνης το ποσό των 100.000 €, με φορέας υλοποίησης το Σωματείο Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος, θα γίνει:

1)                 Ολοκλήρωση της ανακατασκευής – εξωραϊσμού του Ιερού Ναού, με την τοποθέτηση χαλκού.

2)                 Τοποθέτηση συστήματος κεντρικής θέρμανσης στον Ιερό Ναό.

3)                 Συνέχιση εργασιών διαρρύθμισης του 1ου ορόφου του κτιρίου, με την κατασκευή του συστήματος ύδρευσης και την τοποθέτηση συστήματος κεντρικής θέρμανσης.

2/           Συνέχιση πραγματοποίησης των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων της 19ης Μαΐου, με μεγαλύτερη συμμετοχή κατά το δυνατόν, των φορέων της περιοχής.

3/           Συνέχιση πραγματοποίησης των εκδηλώσεων πανηγυρικού εορτασμού του γενέθλιου Αγίου Ιωάννη, την 24η Ιουνίου. Υλοποίηση της διαδικασίας για την μεταφορά της εικόνας του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος με την ευλογία του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου, στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα την 23η Απριλίου 2021 και στην Παναγία Σουμελά την 15η Αυγούστου 2023, σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει συμφωνηθεί από τα 3 Σωματεία. Καθώς επίσης και η υποδοχή των εικόνων του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και της Παναγίας Σουμελά την 24η Ιουνίου 2022.

4/         Συνέχιση των ιερών ακολουθιών, που πραγματοποιούνται από τέλος Μαΐου έως και τέλος Οκτωβρίου, κάθε Σάββατο, στις ημερομηνίες γεγονότων της ζωής του Τιμίου Προδρόμου και την ημέρα εορτής απόδοσης του Αγίου Πάσχα.

5/         Η επισκευή της διαρροής στον κεντρικό αγωγό, από τη δεξαμενή προς τον χώρο της Ιεράς Μονής.

6/         Η ολοκλήρωση της αγιογράφησης της μετόπης μπροστά στον γυναικωνίτη.

7/         Η έναρξη αγιογράφησης λοιπών τμημάτων του Ιερού ναού.

8/         Η αντικατάσταση των καρεκλών στον Ιερό Ναό, με αντίστοιχες εκκλησιαστικού τύπου.

9/         Ολοκλήρωση της συντήρησης – βαψίματος, των παλιών ξύλινων μερών του ιερού Ναού (στασίδια, αναλόγιο, προσκυνητάρια, παγκάρι, δεσποτικό) και της κατασκευής των 2 καλαίσθητων κορνιζών για τα αντίγραφα των ιερών εικόνων της Παναγίας Σουμελά και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

10/    Συνέχιση προσπαθειών, για εγκατάσταση μοναχών στην Ιερά Μονή και την αυτόνομη λειτουργία της Ιεράς Μονής, ως ΝΠΔΔ.

11/    Υποβολή στατικής μελέτης στα πλαίσια των διαδικασιών υπαγωγής στον νόμο για νομιμοποίηση αυθαιρέτων.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017-2020

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

            Σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό που εγκρίθηκε στην Γενική Συνέλευση της 1ης Οκτωβρίου 2017, το υπόλοιπο ταμείου του Σωματείου ήταν 4.274,56 

            - Το σύνολο των εσόδων του Σωματείου από 8 Οκτωβρίου 2017, έναρξη χρήσης παρόντος ΔΣ, έως σήμερα, ανέρχεται στο ποσό των                                                                   24.929,01  €.

            -  και των εξόδων για το ίδιο διάστημα στα                                            21.522,03  €.

Σήμερα το υπόλοιπο ταμείου είναι 3.406,98 + 950 (έσοδα από 13/9) =4356 €.

Αναλυτικά τα έσοδα – έξοδα, φαίνονται στο βιβλίο εσόδων – εξόδων.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021

- ΕΣΟΔΑ 5.200 €

       Συνδρομές                                                                                                             200 €

       Δωρεές                                                                                                                   400 €

       Ιερά Πανήγυρη Ιουνίου 2021                                                                         2.800 €

       Κηροπώληση (παγκάρι)                                                                                   1.800 €

       Σύνολο                                                                                                                5.200 €

 

     - ΕΞΟΔΑ: 2.200 €

       Λειτουργικά έξοδα                                                                                            1.500 €          

       Απρόβλεπτα έξοδα                                                                                               700 €

       Σύνολο                                                                                                              2.200 €

Στην συνέχεια ζητήθηκε από τον πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής κ. Κικίδη Στέλιο, να διαβάσει την έκθεση του ελέγχου στο βιβλίο εσόδων – εξόδων του Σωματείου.

Ο Πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής κ. Κικκίδης Στέλιος, διάβασε την έκθεση του ελέγχου της επιτροπής, στο βιβλίο εσόδων – εξόδων ", με την οποία ανέφερε ότι μετά από έλεγχο του βιβλίου ταμείου και των αντίστοιχων παραστατικών στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι όλα έχουν καλώς και αυτά τηρήθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Γ.Σ., εάν υπάρχει ερώτηση σχετικά με τον απολογισμό – προγραμματισμό και την έκθεση του ελέγχου;

Ο πρόεδρος της Γ.Σ. διάβασε ένα μήνυμα που έστειλε ο Παναγιωτίδης Παναγιώτης, μέλος του απερχόμενου Δ.Σ. από την Αθήνα, όπου ανέφερε ότι λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να είναι παρών στην Γ.Σ., αλλά επιθυμεί να είναι υποψήφιος για το Δ.Σ. και πρότεινε στις προτεραιότητες του Σωματείου να μπουν και η κατασκευή προτομής του αείμνηστου προέδρου Παναγιωτίδη Ευστάθιου, καθώς και η ολοκλήρωση του μνημείου και του μουσείου.

Ο Μεντεσίδης Τριαντάφυλλος ζήτησε να διευκρινισθεί πως η πληρωμή των μαρμάρων έγινε από τους δωρητές, απευθείας στην εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο, χωρίς την μεσολάβηση του Σωματείου. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. επανέλαβε και πάλι τη διαδικασία πληρωμής των μαρμάρων, χωρίς την μεσολάβηση του Σωματείου και ότι έχει γίνει δεκτή από τη Γ.Σ. η πρόταση για τοποθέτηση της προτομής και η κατασκευή της καθώς και η ολοκλήρωση του μνημείου και του μουσείου, θα γίνει κατόπιν αποφάσεων του Δ.Σ., σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες και τις υποχρεώσεις που υπάρχουν για ολοκλήρωση των εργασιών κατ΄ αρχάς στον Ιερό Ναό.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Γ.Σ. ζήτησε από το σώμα την έγκριση των πεπραγμένων και του προγραμματισμού, καθώς και την απαλλαγή του απερχόμενου Δ.Σ.

Το σώμα ψήφισε ομόφωνα δια ανατάσεως της χειρός και ενέκρινε, τα πεπραγμένα, τον προγραμματισμό και την απαλλαγή του απερχόμενου ΔΣ.

Ο πρόεδρος της Γ.Σ. ζήτησε από τα μέλη να υποβάλλουν εάν έχουν, τυχόν ερωτήσεις – απορίες - προτάσεις επί του έργου του Δ.Σ..

Ο Μεντεσίδης Τριαντάφυλλος ανέφερε ότι, είναι πολύ μικρή η συμμετοχή στην ΓΣ και δεν είναι αντάξια του πανελλήνιου μνημείου ποντιακού ελληνισμού που είναι ο Άγιος Ιωάννης Βαζελώνος και να ανακοινώσουμε ότι δεν θα γίνουν εκλογές, λόγω αυτής της μικρής συμμετοχής. Να γίνει προσπάθεια για συμμετοχή των κατοίκων και άλλων περιοχών.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. απάντησε, ότι όντως είναι λίγος ο κόσμος, αλλά μη ξεχνάμε ότι το 2008, η συμμετοχή ήταν 39 μέλη, παρόλο που ήταν κομβική ΓΣ, γιατί ό αείμνηστος Παναγιωτίδης Ευστάθιος μετά από 40 χρόνια περίπου προεδρίας, αποφάσισε να παραδώσει την προεδρία. Στην συνέχεια ζήτησε από το μέλος του Δ.Σ. Κοκκινίδη Αλέξανδρο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την κοινοποίηση της ενημέρωσης για την παρούσα Γ.Σ., να ενημερώσει το Σώμα, για το που κοινοποιήθηκε η ανακοίνωση της συνέλευσης. Αυτός ανέφερε ότι μπήκαν γραπτές ανακοινώσεις, στις εκκλησιές της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης, στις κοινότητες, σε καταστήματα, καφενεία και σχεδόν σε όλα τα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης και πανελλαδικά στα αντίστοιχα ποντιακά και εκκλησιαστικά, ομοίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα μας. Επιπλέον ο π. Ιορδάνης, πριν από λίγες ώρες, ενημέρωσε το εκκλησίασμα της ενορίας του, πάνω από 200 άτομα, πόσο σημαντικό και αναγκαίο να προσέλθουν στην συνέλευση.

Επομένως τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. έλλειψη ενημέρωσης δεν υπάρχει. Αδιαφορία υπάρχει.

Άλλα μέλη (Γαβρίδης Γεώργιος, Τοπαλίδης Απόστολος, Πεχλιβανίδης Θεοχάρης) τόνισαν ότι πολλοί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις λένε, τι να έρθουμε στη Γ.Σ., να συνεχίσει όπως έχει το Δ.Σ. γιατί κάνουν έργο άξιο και σημαντικό. Ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού που είναι από τους πλέον αξιόλογους συλλόγους με πολλές δραστηριότητες και τμήματα, κάνανε 2-3 Γ.Σ. για να γίνουν οι εκλογές του, αλλά παρόλα αυτά η συμμετοχή στις ΓΣ είναι ακόμη πιο αποκαρδιωτική, 5-6 άτομα.

Η Ελένη Κριτσιβέλα, τόνισε ότι είναι χαρακτηριστική η απουσία της νεολαίας από τη Γ.Σ. και από παντού τον Πολιτιστικό Σύλλογο, την Εκκλησία, τις δράσεις του χωριού. Αυτό πρέπει να δούμε πως θα αλλάξουμε.

Ο Παναγιώτης Χατζημιχαηλίδης, ζήτησε οι εκλογές να γίνουν κανονικά σήμερα, αυτή η μειωμένη συμμετοχή δεν πρόκειται να αλλάξει, δεν μπορεί να γίνει κάτι.

Ο Γαβρίδης Γεώργιος τόνισε ότι όλος ο κόσμος βλέπει και χαίρεται για το έργο που γίνεται στον Άγιο Ιωάννη, αλλά και στον ναό του Αγίου Δημητρίου  και όλα τα εξωκλήσια.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. πρότεινε η Γ.Σ. να αποφασίσει επί της προτάσεως του Μεντεσίδη Τριαντάφυλλου  και πρότεινε και αυτός οι εκλογές να γίνουν κανονικά σήμερα.

Η Γ.Σ. ομόφωνα, με ανάταση των χεριών, αποφάσισε οι εκλογές να γίνουν κανονικά., σήμερα.

Ο Παναγιωτίδης Ιωάννης, είπε ότι όσο ο χώρος ανήκει στο Σωματείο, δεν πρόκειται να έρθουν μοναχοί. Όσοι ακούν ότι υπάρχει Σωματείο, κάνουν πέρα. Δεν θέλουν να μπλέξουν με σωματείο, παρόλο που εμείς τους εξηγούμε ότι, με βάση και το καταστατικό του σωματείου, δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην ομαλή μετάβαση από το Σωματείο σε Ιερά Μονή. Να μεταβιβασθεί ο χώρος στην Μητρόπολη με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, από τώρα χωρίς να περιμένουμε να έρθουν μοναχοί, ώστε να μπορέσει να ιδρυθεί το μοναστήρι, ως Ν.Π.Δ.Δ..

Ο πρόεδρος απάντησε ότι:

- Πράγματι πολλοί Μητροπολίτες, ιερείς κ.α. μας έχουν πει ότι κυριότερος λόγος που δεν έρχονται μοναχοί είναι ότι δεν θέλουν να μπλέξουν με σωματείο. Τα Δ.Σ. μέχρι τώρα είχαν απόφαση να παραχωρηθεί ο χώρος στην Μητρόπολη, σύμφωνα με το καταστατικό, αλλά και το παραχωρητήριο της περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, μόνο όταν έρθει και εγκατασταθεί έστω και ένας μοναχός. Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα, όπου εδώ και δεκαετία υπάρχουν 1-2 υποψήφιου μοναχοί, αλλά δεν εγκαθίστανται στον χώρο του προσκυνήματος του Αγίου Γεωργίου και διαμένουν σε ένα εξωκλήσι σε κοντινό χωρίο, μέχρι να ολοκληρωθεί η ίδρυση της ιεράς μονής. Διαδικασία χρονοβόρα, που εκεί έχει ξεκινήσει εδώ και 1-2 χρόνια.

- Η παραχώρηση στην Μητρόπολη με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και με ρητές δεσμεύσεις στην σύμβαση παραχώρησης, για την αποκλειστική χρήση του χώρου για την ίδρυση ιεράς μονής, σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου, αλλά και το παραχωρητήριο της περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, δεν πρέπει να μας ξενίζει. Η Μητρόπολη θα ορίσει κάποια επιτροπή από λαϊκούς για τη διαχείριση του χώρου, μέχρι να γίνει Ιερά Μονή, πιθανότατα από εμάς τους ίδιους, τα μέλη του Σωματείου και του Δ.Σ., με πρόεδρο π.χ. τον π. Ιορδάνη, ο οποίος και τώρα εκκλησιαστικά ηγουμενεύει στην υπό ανασύσταση Ιερά Μονή, όπως διοικείται και η ενορία του Αγίου Δημητρίου, από την εκκλησιαστική επιτροπή.

Ο Μεντεσίδης Τριαντάφυλλος ζήτησε να μην γίνει παραχώρηση, πριν έρθει έστω και ένας μοναχός.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. πρότεινε να ζητηθεί από την Γ.Σ. να εγκρίνει το θέμα να μελετηθεί από το νέο Δ.Σ., το οποίο εάν αποφασίσει για έναρξη διαδικασίας παραχώρησης, να καλέσει νέα Γ.Σ. με μοναδικό θέμα την έγκριση έναρξης της διαδικασίας παραχώρησης, σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου και το παραχωρητήριο της περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

Η Γ.Σ. ομόφωνα, με ανάταση των χεριών, αποφάσισε το θέμα να μελετηθεί από το νέο Δ.Σ., το οποίο εάν αποφασίσει για έναρξη διαδικασίας παραχώρησης, να καλέσει νέα Γ.Σ. με μοναδικό θέμα την έγκριση έναρξης της διαδικασίας παραχώρησης, σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου και το παραχωρητήριο της περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος της Γ.Σ. ευχαρίστησε τους παρόντες και τα μέλη του Δ.Σ. για τη συμμετοχή τους στη συνέλευση.

Κλείνοντας τις εργασίες του απολογισμού – προγραμματισμού του απερχόμενου ΔΣ, ο πρόεδρος της Γ.Σ., ζήτησε τρία μέλη εθελοντές για την συγκρότηση της εφορευτικής επιτροπής, προκειμένου να γίνει η εκλογή του νέου Δ.Σ.

Ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής εγκρίθηκαν από τη Γ.Σ. οι εθελόντριες:

Μεντεσίδου Σοφία, ως πρόεδρος.

Κριτσιβέλα Ελένη και

πρεσβυτέρα Αικατερίνη Τσεντεκίδου, ως μέλη.

Από την εφορευτική επιτροπή ζητήθηκε να υποβληθούν υποψηφιότητες για το νέο ΔΣ και την εξελεγκτική επιτροπή. Ως πρώτη υποψηφιότητα εγκρίθηκε από την Γ.Σ. η υποψηφιότητα του Παναγιωτίδη Παναγιώτη, όπως ζητήθηκε από τον ίδιο με το μήνυμα του, λόγω απουσίας του από τη Γ.Σ.

Προτάθηκαν:

-         Για το  νέο Δ.Σ. οι:

1.                 Καζαντσίδης Χαράλαμπος

2.                 Κοκκινίδης Αλέξανδρος

3.                 Μεντεσίδης Τριαντάφυλλος

4.                 Παναγιωτίδης Ιωάννης

5.                 Παναγιωτίδης Παναγιώτης

6.                 Τοπαλίδης Απόστολος

7.                 Τριανταφυλλίδης Αγγελής

8.                 Τσινίδης Ιωσήφ

και με βάση σχετική απόφαση της ΓΣ της 11ης Μαρτίου 2011, ως αναπληρωματικό μέλος, ο:

1.                 Χατζημιχαηλίδης Παναγιώτης

-         Για την εξελεγκτική επιτροπή:

1.                  Κικίδης Στυλιανός ως πρόεδρος

2.                  Μουρατίδης Γεώργιος και

3.                  Αθανασιάδης Κωνσταντίνος, ως μέλη.

Μετά από αυτό, ανακοινώθηκε από την εφορευτική επιτροπή ότι, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία με 8 Σταυρούς για τα μέλη του ΔΣ, 1 για το αναπληρωματικό μέλος και τρεις σταυρούς για την εξελεγκτική επιτροπή.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία. Με το πέρας αυτής διαπιστώθηκε από την εφορευτική επιτροπή ότι:

-         Εγγεγραμμένα μέλη οικονομικά τακτοποιημένα, τριάντα ένα (31).

-         Παρόντα, είκοσι οκτώ (28).

-         Απόντες, τρεις (3)

-         Ψήφισαν, είκοσι οκτώ (28).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Άκυρα - Λευκά: 0

Έλαβαν:

Καζαντσίδης Χαράλαμπος

28  ψήφους

Κοκκινίδης Αλέξανδρος

28  ψήφους

Μεντεσίδης Τριαντάφυλλος

28  ψήφους

Παναγιωτίδης Ιωάννης

28  ψήφους

Παναγιωτίδης Παναγιώτης

28  ψήφους

Τοπαλίδης Απόστολος

28  ψήφους

Τριανταφυλλίδης Αγγελής

28  ψήφους

Τσινίδης Ιωσήφ

28  ψήφους

Για αναπληρωματικαναπληρωματικό μέλος:

Χατζημιχαηλίδης Παναγιώτης

28  ψήφους

Για την Εξελεγκτική επιτροπή:

Άκυρα - Λευκά: 0.

Έλαβαν:

Κικίδης Στυλιανός

28  ψήφους

Μουρατίδης Γεώργιος

28  ψήφους

Αθανασιάδης Κωνσταντίνος

28  ψήφους

Σύμφωνα με το καταστατικό εκλέχτηκαν:

Ως κανονικά μέλη οι:

Καζαντσίδης Χαράλαμπος

Κοκκινίδης Αλέξανδρος

Μεντεσίδης Τριαντάφυλλος

Παναγιωτίδης Ιωάννης 
Παναγιωτίδης Παναγιώτης 
Τοπαλίδης Απόστολος  
Τριανταφυλλίδης Αγγελής
Τσινίδης Ιωσήφ

Ως  αναπληρωματικό  μέλος: 

Χατζημιχαηλίδης Παναγιώτης

Για την Εξελεγκτική επιτροπή:

Κικίδης Στυλιανός ως πρόεδρος
 Μουρατίδης Γεώργιος και  
Αθανασιάδης Κωνσταντίνος, ως μέλη.

Ανακοινώθηκε από τον απερχόμενο πρόεδρο του ΔΣ ότι την Κυριακή, 11/10/2020 και ώρα 11:00  στην αίθουσα της ενορίας Αγίου Δημητρίου Ελλησπόντου,  θα γίνει η συγκέντρωση των μελών του νέου Δ.Σ. και η συγκρότησή τους σε σώμα.

Μετά από αυτά και αφού ο Πρόεδρος της Γ.Σ. διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει άλλο θέμα για συζήτηση, ανακοίνωσε την λήξη της συνεδρίασης.

 

-Ο-

-Ο-

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

Καζαντσίδης Χαράλαμπος

Πρόεδρος της Γ.Σ.

 

Πεχλιβανίδης Θεοχάρης

 

- Η -

Εφορευτική Επιτροπή

     Η  Πρόεδρος                                                 Τα    Μέλη

 

Μεντεσίδου Σοφία                      Κριτσιβέλα  Ελένη       Τσεντεκίδου  Αικατερίνη

 

Ο Γραμματέας της Γ.Σ.

 

Τοπαλίδης  Παναγιώτης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: