*Από το τέλος Μαϊου έως τέλος Οκτωβρίου (πλην έκτακτης ματαίωσης λόγω κάποιου γεγονότος), τελείται στην Ιερά μονή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, κάθε Σάββατο πρωί στις 07:30 π.μ.. Δείτε αναλυτίκα το πρόγραμμα εδώ..

Πανηγυρικός εορτασμός "Γενεθλίου Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Άγιου Ιωάννη" 2015



Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το διήμερο 23 και 24 Ιούνιου 2015, πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εορτασμός για το γενέθλιο του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης. 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουνίου με την υποδοχή των Λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Σωφρονίου και τον Αρχιερατικό Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στην συνέχεια τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία.
Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 24 Ιούνιου, τελέστηκε Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου.
  Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την Πανηγυρική Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων του Τιμίου Προδρόμου και των Λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Σωφρονίου Επισκόπου Αχταλείας Ιβηρίας.
Στην συνέχεια ακολούθησε ο χαιρετισμός του Πρόεδρου του Σωματείου Καζαντσίδη Χαράλαμπου.
Με τις καθιερωμένες χορευτικές εκδηλώσεις από τους παρακάτω Συλλόγους της περιοχής έκλεισαν οι πρωινές εκδηλώσεις:
- Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου.
- Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ακρινής «Ο ΑΚΡΙΝΑΣ».
- Εύξεινο Λέσχη Ν. Χαραυγής. 
Το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον Εορτασμό του γενέθλιου Τίμιου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη με την "Παράκληση" του Τιμίου Προδρόμου. 
Στις Θείες Ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος με τη συμμετοχή πλήθος Ιερέων, ενώ στις πανηγυρικές εκδηλώσεις παρέστησαν εκατοντάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, τις εκδηλώσεις τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Ελλησπόντου - Υψηλάντη κ. Πουτακίδης Αριστοτέλης, ο Διοικητής της 9ης Ταξιαρχίας, εκπρόσωποι των ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,  Τοπικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων και τοπικών φορέων.
Το ΔΣ του Σωματείου ευχαριστεί, τους αγαπητούς  προσκυνητές και τους επίσημους προσκεκλημένους που μας τίμησαν, με την παρουσία τους, ιδιαίτερα ευχαριστεί:
- Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλο, που κάθε χρόνο μας τιμά με την παρουσία του και εφέτος επιπλέον μας τίμησε με τα λείψανα του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη, ενώ είναι από την αρχή, συμπαραστάτης μας  στις προσπάθειες για την ανασύσταση - ανιστόρηση της Ιεράς Μονής. 
- Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης - Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, για την αποστολή των λειψάνων του Αγίου Σωφρονίου Επισκόπου Αχταλείας. Ο Άγιος Σωφρόνιος, ήταν Μοναχός στην Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος και η ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του, έγινε το 1824 στην Ιερά Μονή Βαζελώνος.
- Τον ηγούμενο της μονής Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους κ. Χριστοφόρο, με τις ευλογίες του οποίου είχαμε κοντά μας στον φετινό εορτασμό τον συγχωριανό μας Γέροντα Γρηγόριο, της Μονής Γρηγορίου.
- Τον πρόεδρο του αδελφού Σωματείου του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, για την ανελλιπή παρουσία του όλα τα χρόνια.
- Τον Ποντιακό Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου και τους- Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ακρινής «Ο ΑΚΡΙΝΑΣ» και την Εύξεινο Λέσχη Ν. Χαραυγής, για την συμμετοχή τους στις χορευτικές εκδηλώσεις.
 - Τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κοζάνης που κάλυψε την ενοικίαση λυόμενων σκέπαστρων και καθισμάτων και τους Α.Η.Σ Αγίου Δημητρίου, την εταιρία «ΑΛΦΑ» προϊόντα ζύμης – παγωτών του κ. Κουκουτάρη, την αρτοποιεία κ. Ορτουλίδη «Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ», που βοήθησαν στη διάθεση μέρος των προϊόντων που προσφέρθηκαν στους πιστούς.
- Όλους όσους εργάσθηκαν και βοήθησαν με κάθε τρόπο, στην πραγματοποίηση του φετινού εορτασμού.
Ευχόμαστε, οι πρεσβείες των Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστή Αγίου Ιωάννη, να μας συνοδεύουν και να μας οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της ανασύστασης - ανιστόρησης της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής μονής του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΤΡΙΤΗ  23  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  (Παραμονή)

19:00   μ.μ.      Υποδοχή   Λειψάνων Αγίου Σωφρονίου
                          Μέγας  Αρχιερατικός  Πανηγυρικός Εσπερινός,  υπό  Σεβασμιωτάτου                            Μητροπολίτη Σερβίων  &  Κοζάνης κ.κ. Παύλου
21:00  μ.μ.      Ιερά Αγρυπνία

                                 ΤΕΤΑΡΤΗ  24  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015 (Εορτασμός Γενέθλιου Τιμίου Προδρόμου) 

07:00    π.μ.     Όρθρος και Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία υπό  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Σερβίων  &  Κοζάνης κ.κ. Παύλου
10:30   π.μ.      Λιτάνευση Ιερών  Εικόνων  Τιμίου Προδρόμου και Λειψάνων Τιμίου Προδρόμου και Αγίου Σωφρονίου
11:00   π.μ.      Χορευτικές εκδηλώσεις.
19:00    μ.μ.     Παράκληση Τιμίου Προδρόμου & Βαπτιστή Αγίου Ιωάννη

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: